Minister Ramdin participeert aan 112ste Ministeriële Raad OACPS

GFC NIEUWSREDACTIE- De Organisatie van Afrikaanse, Caraïbische en Pacifische Staten (OACPS), is virtueel bijeengekomen van 6-8 juli voor de 112de Raad van Ministers Vergadering.

Deze tweejaarlijkse vergadering werd gehouden onder Voorzitterschap van de Solomoneilanden.

De Secretaris-Generaal van de OACPS, Jorge Rebello Pinto Chikoti, heeft aan de vergadering gepresenteerd de activiteiten van het Secretariaat van de afgelopen zes maanden.

De ministers van Buitenlandse Zaken hebben zich gebogen over internationale -, financiële en administratieve vraagstukken.

Tijdens deze vergadering werd onder andere de herstructurering van de Organisatie met het doel om de Organisatie beter toe te rusten voor de rol die het dient te vervullen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Gevaarlijke klim voor leerlingen afgelegen dorp om online lessen in te volgen

Verder zijn er diverse internationale kwesties, waaronder de unilaterale beslissing genomen door de Europese Unie omtrent de blacklisting van lidlanden en de enorme economische gevolgen van dit besluit voor de landen, aan de orde gesteld.

Minister Albert Ramdin heeft in zijn interventie de noodzaak van strategische partnerschappen benadrukt en gevraagd voor betere intra-ACP-samenwerking om resistent te worden voor de uitdagingen die gepaard gaan met globalisatie.

Verder gaf hij aan dat een gezamenlijke stem en toegang tot adequate financiering van eminent belang zijn voor de aanpak van milieu en mondiale klimaatdiscussies.

De vergadering werd afgesloten met de aanname van een aantal aanbevelingen en besluiten, waaronder goedkeuring hechten aan de benaming van de nieuwe partnerschapsovereenkomst met de Europese Unie die later dit jaar in Samoa moet worden ondertekend door de Ministers van Buitenlandse Zaken.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten