fbpx

Minister Ramdin in Nederland

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking is momenteel in Nederland.

Dinsdag had hij een gesprek met Stef Blok, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, over de voortgang in de bilaterale betrekkingen.

Ramdin is op terugreis van een werkbezoek aan Marokko en Frankrijk. Met beide landen heeft de minister enkele overeenkomsten getekend.

Het werkbezoek aan Marokko stond in het teken van het verdiepen en versterken van de bilaterale relatie tussen Suriname en Marokko. Tijdens dit bezoek is een nieuw samenwerkingsprogramma voor de periode 2021-2024 overeengekomen.

Met de ondertekening hiervan wordt de bereidheid van beide landen, benadrukt om binnen de overeengekomen gebieden de samenwerking verder te bevorderen.

Vervolgens vertoefde de minister op uitnodiging van zijn ambtgenoot van de Franse Republiek, Jean-Yves Le Drian, op 15 maart in Parijs voor een werkbezoek.

BEKIJK OOK
OM: 19-jarige Ruiz G. bestuurder Mercedes-Benz die 35-jarige Raymon Ford doodreed

Het doel van dit werkbezoek was het uitwisselen van perspectieven met betrekking tot het versterken van de grensoverschrijdende samenwerking tussen Suriname en de Franse Republiek op verschillende gebieden op basis van wederzijds respect en goed nabuurschap.

Tijdens dit werkbezoek zijn 2 overeenkomsten ondertekend, te weten: de Grens Overeenkomst, die eerder op technisch gebied door de respectieve vertegenwoordigers is geparafeerd in Suriname, alsmede een Overeenkomst inzake wederzijdse rechtshulp in strafzaken.

In Parijs heeft de bewindsman eveneens gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van Lazard, Paris Club, AFD en de Directeur-Generaal van UNESCO.

Een belangrijk onderdeel tijdens beide werkbezoeken betrof onder meer initiële gesprekken met het lokaal bedrijfsleven voor het aantrekken van investeringen en het bevorderen van de handel.

BEKIJK OOK: Intensivering samenwerking Surinaamse en Marokkaanse bedrijfsleven