Minister Nurmohamed brengt werkbezoek aan Brokopondo

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Riad Nurmohamed van het Ministerie van Openbare Werken (OW) gaat door met het afleggen van oriëntatiebezoeken aan districten.

De districten die nog niet zijn aangedaan komen alsnog aan de beurt. Op dinsdag 19 januari 2021 werd Brokopondo aangedaan.
Deze bezoeken hebben als doel na te gaan welke faciliteiten OW heeft in de districten en de personeelsleden persoonlijk te spreken. In samenwerking met de districtscommissaris (dc), Ludwig Mendelzoon, van Brokopondo wordt er nagegaan hoe de werkzaamheden in dit district aangepakt kunnen worden.
Hetgeen de minister heeft aangetroffen in Brokopondo is triest.
“We hebben alleen maar vervallen/verwaarloosde gebouwen van Openbare Werken in Brokopondo,” geeft de bewindsman aan. Er zal volgens de minister gewerkt worden naar het opzetten van een hoofdkantoor. De overige panden zullen worden opgeruimd.
Er zijn afspraken gemaakt om in elk district een kantoor van OW op te zetten. In sommige districten is deze faciliteit er al.
Volgens de bewindsman togen in het verleden afdelingshoofden elke dag naar een district voor de controle van de werkzaamheden. Er zal nu zoveel als mogelijk gewerkt worden met kader van het district zelf.
Er zullen nieuwe afspraken worden gemaakt met de kleine groep arbeiders van OW die in het district werken. Deze medewerkers waren aanwezig bij het bezoek van de bewindsman en hebben gebruik gemaakt van de gelegenheid hun dagelijkse werk omstandigheden voor te leggen aan de minister en delegatie.
Districtscommissaris Mendelzoon geeft aan tevreden te zijn met de oplossingsmodellen die zijn voorgesteld en hoopt heel gauw te werken aan de veranderingen.