fbpx

Minister Mathoera werkt aan imago Nationaal Leger

GFC NIEUWSREDACTIE- Naast het inhalen van decoraties gaf de Surinaamse Defensieminister Krishnakoemarie Mathoera aan te zullen werken aan het imago van het nationaal leger.

Het is de bedoeling de samenleving de dienstbaarheid van het leger beter te doen ervaren.

Minister Mathoera heeft graag dat de professionaliteit, dienstbaarheid en vaderlandsliefde van het leger in de samenleving te zien is. “Een militair is een bijzonder persoon, en het is niet eenieder gegund het land in het leger te dienen”, stelt de bewindsvrouw.

Het is de bedoeling het imago van het leger te verbeteren, en dienstbaar te maken zowel op hun kerntaken als in de ondersteuning. Als beginpunt wordt er gewerkt aan de motivatie van de militairen.

Er zijn hiervoor al veranderingen gebracht op het gebied van het personeelsbeleid, waarbij belang wordt onderstreept de medewerkers te geven wat ze toekomt. Hierbij horen, behalve beloningen ook zaken als het bijstellen van trainingen, en professionalisering.

BEKIJK OOK
Waterkant woensdag en donderdagavond afgesloten voor werkzaamheden

Er wordt gewerkt aan het aanscherpen van de profielen van de officieren en onderofficieren. Momenteel zijn de opleidingen tot Militaire Politie, officier, en onderofficier gaande.

Er zijn plannen om het curriculum bij te werken in samenwerking met Nederland. “We gaan het leger moeten professionaliseren en voorbereiden op de nieuwe uitdagingen”, aldus de minister.

Ze verwijst hiermee naar de recent getekende Memorandum of Understanding (MoU) met Nederland. Minister Mathoera heeft graag dat de professionaliteit, dienstbaarheid en vaderlandsliefde van het leger in de samenleving te zien is.