Minister Mac Andrew ontmoet kandidaten verkiezing Jeugdraad Suriname

Jeugdraad kandidatenAWJ 480x320 1

GFC NIEUWSREDACTIE- De voorbereidingen naar de verkiezing van de Jeugdraad Suriname verlopen vlot.

De kandidaten zijn drukdoende met hun eigen propaganda. Bij het zichzelf profileren worden zij begeleid en bijgestaan door de verkiezingscommissie.

Zo is er zaterdag 20 een videoshoot georganiseerd voor de 62 kandidaten te Wakapasi. Zij werden bij deze activiteit aangenaam verrast met een bezoek van de minister van AWJ, Steven Mac Andrew, die ze kort toesprak.

Hij heeft hen veel succes toegewenst met het maken van propaganda. Als boodschap gaf hij zij mee dat ze mogen meedingen naar een van de 29 plekken in de raad, maar dat zij niet met elkaar wedijveren of elkaar als rivaal beschouwen.

Ongeacht of zij worden gekozen, verwacht hij van hen dat zij andere leeftijdgenoten in hun omgeving blijven stimuleren om te werken aan hun eigen ontwikkeling en zodoende aan de vooruitgang van het land. Hij riep de kandidaten op om landelijk op pad te gaan en actief jongeren tussen 12 en 25 jaar te mobiliseren om hun stem uit te brengen op de dag van de verkiezing.

OOK INTERESSANT
President Santokhi ziet succes in het vooruitzicht: Wie het licht in de tunnel niet zien, heeft een bril nodig

De verkiezing van de Jeugdraad is op 1 juni 2023 en zal online geschieden. De informatie over hoe digitaal te stemmen is terug te vinden op de website van de Jeugdraad Suriname op: www.jeugdraad.sr.

De kandidaten die uit alle tien districten van Suriname komen, hebben bij deze ontmoeting met de bewindsman hun enthousiasme over de verkiezing en over de Jeugdraad laten blijken.