Amoksi bezoekt nabestaanden verkeersdode Nieuw Weergevondenweg

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in Suriname heeft zijn medeleven betuigt aan de nabestaanden van de 47- jarige Manodjkoemar Binda die bij een verkeersongeval aan de Nieuw Weergevondenweg uit het leven is gerukt.

De bewindsman, bewust van het leed van de nabestaanden, heeft zondag een bezoek gebracht aan de familie.

Het latere slachtoffer was op 23 oktober bezig met werkzaamheden op een terrein toen hij op een bepaald moment dodelijk is aangereden door een lijnbus.

De minister heeft ter verzachting van de kosten voor de crematie van de man een financiële ondersteuning aan de familie overhandigd.

Amoksi keurt ten strengste het onverantwoordelijk rijgedrag van bestuurders af. Hij pleit daarom voor de aanscherping van Rijwet en dat hij ook de ondersteuning van de regering krijgt om meer financiële middelen ter beschikking te stellen voor onder andere de verkeershandhaving.

Asha Naipal en Randjana Mahabier van het Bureau Slachtofferzorg waren daarbij aanwezig. De vertegenwoordigers van het Bureau Slachtofferzorg zullen na dit bezoek verder in contact zijn met de nabestaanden om de nodige begeleiding te bieden.

Het ongeval heeft zich voorgedaan in het verzorgingsgebied van politiebureau Santo Dorp. Het verder onderzoek in deze zaak zal worden overgedragen aan de Verkeersunit.