fbpx

Minder draagkrachtige studenten krijgen bouwkavel

GFC NIEUWSREDACTIE- Tien studenten van de Vereniging voor Minder Draagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) hebben afgelopen week elk een bereidverklaring ontvangen voor bouwkavels in La Vigilantia (Para).

Zij behoren tot de meer dan achthonderd personen aan wie dinsdag eveneens grondbeschikkingen in dit district zijn uitgereikt. VMSS-voorzitter Paul van Dun kan zijn geluk niet op. “Het is na lange tijd dat er vanuit de overheid weer ‘iets’ gebeurt voor de leden”, stelt de organisatie in een persbericht.

VMSS heeft sinds haar oprichting in 2016 bij de vorige regering aandacht gevraagd voor de woningnood onder pas afgestudeerden. Ze heeft geen moment onbenut gelaten om ook de huidige regering hiervan te verwittigen.

“De beweging komt zo zoetjes aan op gang en dat stellen wij zeer op prijs. Dit betekent dat wij gezien worden en dat de bijdrage die de VMSS wenst te leveren in de aanpak van het huisvestingsvraagstuk onder studenten, wordt erkend”, zegt van Dun.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Chinese winkeliers stomverbaasd over vitaliteit Paul Somohardjo: hij is als een 20- plusser

Met de recente uitgifte van bereidverklaringen aan de tien studenten, hoopt de organisatie dat andere ‘wachtende’ projecten spoedig zullen worden opgepakt. Van Dun noemt onder meer het project Waterland waarbij de Surinaamse Postspaarbank 35 bouwkavels had geschonken aan studenten van de vereniging. De overdracht moet nog plaatsvinden.

BEKIJK OOK
Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede: “Na 40 jaar 'berechting én bestraffing’

Verder noemt hij de toezegging van tien woningen in Paramaribo-Noord aan leden van de vereniging. “De minister van Openbare Werken heeft ons onlangs aangegeven dat het project wordt geëvalueerd waarna de toewijzing zal worden ingezet.” Andere nog lopende projecten betreffen de toewijzing van woningen te Vredenburg Serie B en de afronding van toewijzingsbeschikkingen voor percelen te Reeberg en Altona.

Met toezeggingen van zowel OW-minister Riad Nurmohamed als zijn collega Dinotha Vorswijk van Grondbeheer en Bosbeleid (GBB) voelt de vereniging zich in ieder geval gesterkt en heeft zij goede hoop dat de wachtende projecten spoedig zullen worden opgepakt.

“Minister Vorswijk heeft ons aangegeven dat ze de gevoelens bij de studenten begrijpt. Ze is zelf ook in deze positie geweest en weet hoe het is om na je afstuderen nog bij je ouders thuis te wonen. De minister heeft ons beloofd dat ze daarom een bijdrage zal leveren om de woningnood bij deze groep te ledigen.”

Van Dun spreekt de hoop uit dat de overheid, met name GBB, het ingezette pad blijft aanhouden. De leden die deze week hun bereidverklaring kregen, hebben zes maanden de tijd om te voldoen aan de voorwaarden waarna het traject voor het verkrijgen van een toewijzingsbeschikking kan worden ingezet.