fbpx

Milieubewustzijnssessies voor jonge Miss-kandidaten

GFC NIEUWSREDACTIE- Op de Internationale Dag der Reductie van CO2 Emissie afgelopen zaterdag heeft de Aurae Opus Foundation in Suriname een educatieve milieubewustzijn sessie gehouden voor 20 Miss-Kandidaten van de Little Charming Amazing Star.

Deze sessie werd gefaciliteerd door Nuravni Sallons van de Aurae Opus Foundation.

De kinderen worden voor een paar maanden begeleid tot volwaardige jonge missen door de organisatie Little Charming Amazing Star en MOS Netwerk, beide onder leiding van Marvin Halden.

Aan het begin van de sessie was er kennismakingsronde waar alle missen zichzelf mochten voorstellen. Ook hebben zij aangeven wat de verwachtingen waren voor de dag.

Velen gaven aan dat zij meer willen leren over het milieu. Op een heel kindvriendelijke manier, met behulp van beeld, video’s en spraak, zijn de onderwerpen klimaat, milieu, duurzaamheid, waterkringloop, vervuiling, broeikaseffect en klimaatverandering behandeld.

OOK INTERESSANT
Vluchtende autobestuurder in buik geraakt door politiekogel

Suriname heeft als land 93% bosbedekking en deze eigenschap maakt het land carbon neutraal. Echter heeft Suriname toch de kampen met de effecten van klimaatverandering, waaronder stijgende temperaturen en inkomend zeewater. Het is daarom van essentieel belang, dat alle lagen van de bevolking over deze kwesties, in begrijpbare taal, worden geïnformeerd.

De missen gaan binnen en buiten Suriname een voorbeeld rol innemen. Het is dus belangrijk dat zij weten hoe om te kunnen gaan met deze actuele ontwikkelingen.

Aan het einde van de educatieve sessie werden de participanten in groepen verdeeld om de opgedane kennis vast te leggen in een posterkunstwerk.