‘Mensonterende’ situaties bij pakkettenverkoop VHP

drukte bij vhp pakketten

GFC NIEUWSREDACTIE- Honderden Surinamers trokken vandaag naar het partijcentrum van regeringscoalitiepartij VHP om een pakket te kopen tijdens de ‘VHP Bigi Bombarie Verkoopactie’.

Volgens diverse burgers die voorbijreden en de enorme mensenmassa filmden, was de situatie mensonterend.

Vanwege de drukte in de middaguren ging de grote poort van het partijcentrum aan Jagernath Lachmonstraat in Paramaribo op een bepaald moment dicht, terwijl er nog honderden mensen buiten stonden te dringen.

Velen hebben de zon getrotseerd en urenlang in de rij gestaan om een pakket te kopen. Vanwege de drukte was er een enorme filevorming in de omgeving.

Het pakket bestaat uit 14 basisgoederen en kost SRD 160.

Politieke opposanten zijn niet te spreken over deze actie van de VHP. Ook coalitiepartij ABOP verdeelt deze week landelijk pakketten.

De VHP liet eerder deze week weten dat zij in samenspraak met haar sponsoren heeft besloten om deze verkoopactie te organiseren. “Hierdoor trachten wij de koopkrachtversterking die door de overheid in het kader van het Sociaal vangnet de afgelopen maanden heeft toegekend, verder te stimuleren middels het aanbieden van goedkope basisgoederen”, aldus de VHP.

OOK INTERESSANT
Recordhoge temperaturen teisteren Suriname

De verkoopactie in het partijcentrum wordt zondag afgesloten. De bedoeling is ook om de overige districten aan te doen.