Meisjes springen in sloot om te voorkomen dat ze werden aangereden door ex-partner moeder

GFC NIEUWSREDACTIE- Ewald B. is in de late avond van 3 augustus door de Surinaamse politie aangehouden voor poging doodslag.

De ex-vrouw van deze verdachte deed eerder op die dag aangifte van bedreiging tegen hem. Zij verklaarde dat ze de liefdesrelatie met Ewald ongeveer zes maanden terug heeft verbroken.

De man kon zich niet verenigen met haar besluit en achtervolgde en bedreigde haar stelselmatig.

Toen haar zoon op 2 augustus van de winkel kwam, hield haar ex-partner hem staande. Ewald gaf haar zoon te kennen zijn moeder te zullen vermoorden, omdat zij een nieuwe vriend heeft. Dit alles werd de vrouw te veel, waardoor ze toen op 3 augustus aangifte deed tegen Ewald. Echter wenste de aangeefster dat hij ernstig werd aangesproken door de politie.

De politie van voormeld bureau kreeg omstreeks 22.00 uur van dezelfde avond een telefonische melding van de vrouw dat haar ex-partner haar helemaal thuis bedreigde met de dood. De wetsdienaren begaven zich direct naar de plek en spraken de verdachte ernstig aan, waarna de verdachte het adres verliet en de politie terugkeerde naar het politiebureau.

Ondanks deze waarschuwing moesten de politieambtenaren na een uur het adres weer aandoen. Deze keer had de ex-partner met zijn auto de kans genomen in te rijden op de dochter en de stiefdochter van de aangeefster die over straat liepen.

Om niet aangereden te worden, waren de twee dochters genoodzaakt om in de trens te springen. Beide tieners zaten onder de modder.

De verdachte die op dat moment in de directe omgeving langsreed, werd direct in de boeien geslagen.

Hij is voor bedreiging en poging doodslag achter slot en grendel geplaatst.

Overige berichten