fbpx

Mannen opgelet: in Utrecht heb je de grootste kans op het vinden van een vrouw

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Nederlandse heren die de kans op het treffen van een vrouwelijke levenspartner willen vergroten, hoeven zoals dikwijls wordt gedacht niet per se op zoek te gaan in landen als Brazilië, Thailand of Polen.

Dat laat de Nederlands-Italiaanse relatiekenner Casanova aan GFC Lifestyle weten.

Hij legt uit dat op basis van anekdotes uit zijn omgeving en jarenlange persoonlijke ervaring, het niet altijd raadzaam is om naar het buitenland op ‘liefdestocht’ te gaan.

“Hoewel het soms als westerling een fluitje van een cent lijkt om een buitenlandse dame voor kort contact aan de haak te slaan, zijn er bepaalde factoren die regelmatig over het hoofd worden gezien wanneer je er een liefdesgezel tracht te vinden.”

Naarmate de relatie vordert blijkt vaak dat cultuurverschillen een serieuze relatie kan dwarsbomen, meent Casanova.

Of de intenties van je buitenlandse liefde oprecht zijn is mogelijk ook een groot vraagteken.

OOK INTERESSANT
De meeste dames verdienen geen rijke vent en mannen geen mooie vrouw, vindt relatiespecialist

Mede door het bovenstaande geeft de relatiespecialist aan heren het advies om eerst in Nederland en in je eigen cultuur, op zoek te gaan naar een levenspartner.

Hij erkent dat als gevolg van diverse factoren zoals hypergamie het voor een grote groep mannen moeizaam gaat om in het westen aan een vrouw te komen.

“Desondanks kan de ‘vijver’ waarin wordt ‘gevist’ worden aangepast door in gebieden te vertoeven waar er een vrouwenoverschot is”, vertelt Casanova.

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wonen er in Utrecht 138 vrouwen voor 100 mannen. In steden als Leiden, Amsterdam en Nijmegen zijn de data vergelijkbaar.

Het tegenovergestelde is het geval in Delft; daar zijn er 170 mannen voor 100 vrouwen.

Foto ter illustratie.