fbpx

Mannen jokken als ze zeggen dat ze niet willen dat vrouwen make-up dragen, zegt expert

GFC LIFESTYLEREDACTIE– Mannen geven in het merendeel van de gevallen de voorkeur aan vrouwen met make-up en niet andersom.

Het is een verkeerd idee dat vrouwen minder make-up zouden moeten dragen omdat ze er aantrekkelijker uit zouden zien met een ‘natuurlijke look’.

Dat laten deskundigen aan GFC Lifestyle weten.

Hoewel uit een enquête uitgevoerd door Evelyn Gosnell naar voren kwam dat 78 procent van de ondervraagde mannen in de VS zei dat ze de voorkeur geven geven aan vrouwen zonder make-up, en slechts 22 procent zei dat ze de voorkeur geven aan make-up, blijkt het in de praktijk toch anders te zijn.

Gosnell is de directeur van Irrational Labs en veelgevraagd spreker over gedragseconomie en consumentenpsychologie.

BEKIJK OOK
Financiële stress ruïneert de lichamelijke en geestelijke gezondheid

Ze is een expert in het helpen van bedrijven bij het gebruik van de wetenschap van besluitvorming om beter te begrijpen hoe mensen denken en zich gedragen, waardoor betere producten en diensten voor hen worden gecreëerd.

De Amerikaanse expert voerde recent een proef uit door op datingapps foto’s te plaatsen van dezelfde dames, met en zonder make- up. Het profiel met make-up ontving berichten van 34 procent meer mannen.

Het onderzoek suggereert volgens de deskundige dat het gedrag van mannen in dit verband precies het tegenovergestelde is van wat ze beweren.

“Mannen liegen als ze zeggen dat ze niet willen dat vrouwen make-up dragen”, aldus Gosnell.

Foto ter illustratie.