fbpx

Mannen doen minder in de huishouding wanneer hun vrouwen financieel sterker zijn

GFC LIFESTYLEREDACTIE-  In een samenleving die de identiteit van mannen definieert in termen van carrière en kostwinner, kan financiële afhankelijkheid bijzonder bedreigend aanvoelen, wat vaak resulteert in relatie- saboterend gedrag.

Vreemdgaan kan een mogelijkheid zijn om zijn gevoel van eigenwaarde te versterken of zijn gevoel van mannelijkheid te herstellen, geeft Stacy Francis aan, een echtscheidingsdeskundige.

Uit een onderzoek van de Amerikaanse Sociologische Review blijkt dat ongeveer 15 procent van de mannen die voor 100 procent financieel afhankelijk waren van hun vrouw een buitenechtelijke affaire hebben.

De Amerikaanse  psychologische  associatie geeft verder op basis van een onderzoek aan dat het zelfrespect van mannen vaak afneemt wanneer hun partner succesvoller is, terwijl het zelfrespect van vrouwen niet wordt beïnvloed door het succes van hun partner.

Experts beweren bovendien dat hoe economisch afhankelijker mannen zijn van hun vrouw, hoe minder huishoudelijk werk ze doen.  Zelfs vrouwen met werkloze echtgenoten besteden aanzienlijk meer tijd aan huishoudelijke taken dan hun echtgenoten.

Met andere woorden, hoe meer de vrouw verdient, hoe minder de man zich thuis inzet.

Zeiderman, een echtscheidingsadvocaat, stelt dat deze vrouwen meer respect zouden moeten krijgen vanwege hun grotere bijdragen aan het gezin.