fbpx

Mannen die vrouwen niet of te weinig respecteren geen geschikte levenspartners

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Vrouwen moeten in het begin van een eventuele duurzame liefdesrelatie met een man veel alerter zijn op de zogeheten ‘red flags’.

In het beginstadium zijn er al sterke indicatoren dat een heer totaal niet geschikt is als een levenspartner. Maar deze worden dikwijls niet snel opgemerkt, vooral wanneer er sprake is van sterke verliefdheidsgevoelens.

Het is in deze fase juist belangrijk om extra scherp te blijven en door het voeren van gesprekken te peilen hoe de geliefde zijn karakter daadwerkelijk is.

Dat zegt een ervaren maatschappelijk werkster die verbonden is aan het Kritisch Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) aan GFC Lifestyle in Den Haag.

OOK INTERESSANT
Universitair opgeleide dame weet niet dat de Paus nog bestaat

“Stel specifieke vragen en ga vooral na of hij voldoende respect heeft voor vrouwen. Probeer ook een stapje verder te gaan en uit te zoeken, ook bij zijn vrienden en familieleden, of hij ooit eerder een vrouw heeft geslagen”.

“Indien dat zo is, zou dat al een reden moeten zijn om het contact direct te verbreken”, aldus de deskundige van het KIVC.

Het VrouwenCollectief is van oordeel dat veel mannen die ooit geweld tegen vrouwen hebben gebruikt, in veel gevallen dat wangedrag herhalen.

Foto ter illustratie.