Man start nieuwe relatie slechts dagen na tragisch overlijden verloofde

Ring v erloving

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een man is onlangs onder vuur komen te liggen binnen zijn familie- en vriendenkring nadat hij opmerkelijk snel na het tragische overlijden van zijn verloofde is gaan samenwonen met een andere vrouw.

Slechts enkele dagen na het onfortuinlijke verlies van zijn partner, besloot de dertiger uit Jakarta, Indonesië, zijn leven voort te zetten met een nieuwe liefde, een beslissing die bij velen in zijn omgeving tot verbijstering en kritiek heeft geleid.

Men verwijt hem een gebrek aan respect voor zijn overleden verloofde door zo snel een nieuwe relatie aan te gaan en zelfs te gaan samenwonen met deze nieuwe dame.

Geconfronteerd met deze delicate situatie, wendde GFC Lifestyle zich tot de Haagse mensenkenner, Casanova, met de vraag hoe lang een man of vrouw normaliter zou moeten wachten met het aangaan van een nieuwe relatie nadat een vorige partner is overleden.

Casanova, die zich met zijn uitgebreide ervaring in menselijk gedrag en relaties uitstekend kan uitdrukken over dergelijke complexe kwesties, benadrukte dat er geen specifieke termijn voor dit proces bestaat.

Hij stelt voor dat koppels idealiter vooraf afspraken maken over hoe om te gaan met dergelijke situaties.

Hij heeft koppels leren kennen die afspraken hebben gemaakt om direct over te stappen naar een nieuwe relatie als dit helpt bij het rouwproces.

OOK INTERESSANT
Gezinsplanning in tijden van crisis: Een belangrijke overweging

“Elke persoon moet deze beslissing voor zichzelf nemen. Er is geen specifieke tijd hieraan verbonden. Het hangt af van waar jij je prettig bij voelt en welke afspraken er zijn gemaakt. Voor sommigen kan dit een dag zijn, voor anderen jaren, of misschien zelfs nooit meer”, voegt de mensenkenner toe.