Man neergeschoten op dorpsvergadering

GFC NIEUWSREDACTIE- Wilfred W. is op 8 augustus door leden van de Recherche van regio Oost in het dorp Mora Kondre in Marowijne, Suriname, opgespoord en aangehouden.

Het slachtoffer Freddy D. deed op 6 augustus aangifte ter zake poging moord, poging doodslag en zware mishandeling tegen Wilfred bij de Recherche van regio Oost.

Uit het voorlopige onderzoek kwam naar voren dat er op 6 augustus een dorpsvergadering zou plaatsvinden. Daarbij bespraken de dorpelingen over een geval, dat lang terug had plaats gevonden tussen Wilfred en Freddy.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 28-jarige man steekt slapende verloofde in brand omdat ze vroeg met haar te trouwen

Op een bepaald moment hoorde Wilfred hoe de aangever Freddy over het geval sprak. Dit viel niet in goede aarde bij hem, waardoor hij naar huis ging en zich bewapende met een jachtgeweer. Hiermee schoot Wilfred gericht op Freddy, die ter hoogte van zijn heup een schotverwonding opliep.

Na de daad maakte de schutter zich uit de voeten.

Het slachtoffer werd door omstanders naar het politiebureau Richelieu gebracht voor het doen van aangifte. Hierna werd de gewonde man per eigen gelegenheid voor medische behandeling overgebracht naar Frans- Guyana.

De rechercheurs werkten de informatie uit en de verdachte meldde zich op 8 augustus zonder het jachtgeweer aan op voormeld politiebureau. Het wapen is nog niet achterhaald door de rechercheurs.

De schutter is door de politie achter slot en grendel geplaatst.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten