fbpx

Man met jachtgeweer voor Centrale markt aangehouden door surveillerende politieagenten

GFC NIEUWSREDACTIE- In het kader van de veiligheid in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo merkte de politie van Centrum op vrijdag 10 maart tijdens voetsurveillance op dat er voor de Centrale markt een man met een jachtgeweer op de openbare weg liep.

De wetsdienaren wenden zich direct tot deze man en hielden de 28-jarige Wiresh F. aan die bij een beveiligingsbedrijf werkzaam is.

De man gaf de politie te kennen dat hij tijdens bewakingswerkzaamheden bij een fastfood restaurant in de binnenstad een woordenwisseling heeft gehad met een collega. Hij verkleedde zich en verliet toen zijn post om zich op het hoofdkantoor van het bedrijf aan te melden. In een tas die de man bij zich had, werd er ook een gasbuckspistool aangetroffen,

Aangezien hij geen vuurwapenmachtiging kon overleggen, zijn zowel het jachtgeweer als de gasbuckspistool in beslag genomen. Verder kon ook het beveiligingsbedrijf geen machtiging van het wapen overleggen.

Wiresh werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en is de verdachte hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.