Man die ex-vriendin neerschoot, had haar zondag al mishandeld

GFC NIEUWSREDACTIE- De 42-jarige Helianthe W. die woensdagmiddag op haar woonadres aan de Frederikshoopweg door haar ex-partner met een vuistvuurwapen werd neergeschoten, werd daags ervoor al door de man mishandeld.

De 49-jarige schutter, Winston L. koos, na zijn daad het hazenpad en is nog voortvluchtig, meldt het Korps Politie Suriname in een bericht.

De 21-jarige Sheraldo S. die in gezelschap vertoefde van de verdachte Winston, werd na informatie diezelfde avond door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aan de Van Hattemweg opgespoord en aangehouden.

De politie van het Latour deed na de melding van het schietincident de plek aan en trof Helianthe bloedend in de woning aan. Uit het voorlopig onderzoek kwam naar voren dat het slachtoffer geen relatie meer heeft met Winston.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Wetenschappers ontwikkelen ultradunne kristallenfilm waarmee mensen in het donker kunnen zien

De man haalde zijn ex-partner op 13 juni thuis op en reed met haar naar de omgeving van Santo Boma. Daar mishandelde Winston de vrouw en liet haar langs de weg achter. De vrouw schakelde de politie in en deed van deze mishandeling aangifte op het politiebureau Santo Boma.

Winston begaf zich op 16 juni samen met zijn neefje Sheraldo wederom naar het woonadres van de vrouw, kennelijk om rekenschap te vragen. Het pakte vermoedelijk verkeerd uit voor de man, waarna hij een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde en enkele schoten loste op zijn ex-vrouw.

Het slachtoffer werd geraakt in haar rug en haar borststreek. Bij aankomst van de politie was de vrouw niet aanspreekbaar. Met de ambulance werd zij voor medische hulp afgevoerd naar de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Sheraldo die na het gebeuren geen melding deed bij de politie werd overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het verder onderzoek in deze zaak. Hij is door de politie in verzekering gesteld.

Aan de opsporing en aanhouding van de schutter wordt gewerkt.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten