fbpx

Maisha Neus aan Yokohama: vergeef me als klein zusje.. ik was stout

GFC NIEUWSREDACTIE- Yokohama Trading, bij deze zal ik sorry zeggen voor het delen van een meme die ik niet gemaakt heb die vermoedelijk toen een reële weerspiegeling is geweest van de maatschappij”, schrijft activiste Maisha Neus op haar Facebookpagina.

Neus heeft bakzeil gehaald in hoger beroep. Hiermee is een eind gekomen aan de rechtszaak die door Yokohama Trading aanhangig werd gemaakt tegen Neus.

In 2018 publiceerde Neus een spotprent op haar facebookpagina. Na de aanmaning van advocaat Mr. Anoeschka Debipersad van Yokohama Trading om deze afbeelding te verwijderen van haar Facebookpagina en haar verontschuldigingen aan te bieden, heeft Neus de illustratie verwijderd, maar weigerde de verlangde rectificatie.

Neus na de uitspraak in hoger beroep: “Ik vond het gewoon erg grappig, maar kan snappen dat het voor jullie niet zo leuk was toen het viraal ging. Ook bied ik mijn excuses aan voor het aantasten van de goede naam en eer van Yokohama, ondanks de grote motor in 2008 veroordeeld tot 4,5 jaar straf in Nederland voor deelname aan een criminele organisatie, fraude en witwassen van crimineel geld kon zijn aandeel in de drugshandel niet hard worden gemaakt.”

BEKIJK OOK
Volksgezondheid bekijkt alternatieve modellen voor kosten SEH

Ze vervolgt: “U bent een oprechte en integere ondernemer die goed en eerlijk werk verzet in Suriname en dat is het enige wat telt. Zonder uw bedrijf konden we met z’n allen bijna geen auto’s rijden of Suribet kopen. We hebben u nodig in ons geliefd land. Mijn oprechte excuses en ik zal het niet meer doen ja, ik heb me les geleerd. Don’t mess with the big boys.”

“By the way, gefeliciteerd met de overwinning! Ben trots op jullie advocaat en jullie doorzettingsvermogen. Vergeef me als klein zusje.. ik was stout,” aldus Neus.

Op de gewraakte afbeelding werd Yokohama afgeschilderd als een kapitalist en drugsbaron die de regering ondersteunt. Het bedrijf voelde zich hierdoor gegriefd en het was de mening toegedaan dat het in onredelijkheid slachtoffer werd van een lastercampagne die door Neus op touw was gezet.

Het bedrijf kon zich niet voorstellen dat mensen, in dit geval een politica die hoort nationale ontwikkelingen na te streven, ongegrond, een nationaal bedrijf dat onder andere werkgelegenheid, belastingen en goede producten biedt, straffeloos zwart maken.