Machtigingswet Suriname Investment Enterprise NV naar DNA voor behandeling

GFC NIEUWSREDACTIE- De Nationale Assemblee (DNA) zal zich vandaag buigen over de ontwerpwet Oprichting Suriname Investment Enterprise NV.

Deze wet zal de regering toestemming geven tot oprichting door de Staat van de naamloze vennootschap Suriname Investment Enterprise N.V.

Het doel is om activiteiten te ontplooien gericht op het mobiliseren en aantrekken van investeringskapitaal. Dit, ter uitvoering van projecten en programma’s ter bevordering van duurzame sociaaleconomische weerbaarheid van de Staat en financiële instellingen in Suriname.

De oprichting van een nieuwe NV was aangekondigd door president Chandrikapersad Santokhi, die stelde dat NV New Surfin nietig is.

De ministers Armand Achaibersing (Financiën & Planning) en Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking) worden gemachtigd om namens de Staat de akte van oprichting ten overstaan van de notaris te ondertekenen. Namens de Staat mogen ze ook aandelen uitgegeven en het geplaatste kapitaal aanvaarden.

In de concept oprichtingsakte staat dat de directeur van de NV ten minste drie jaar ingezetene moet zijn van de Republiek Suriname. De Surinaamse nationaliteit is geen vereiste, zoals dat ook het geval was bij New Surfin NV.

BEKIJK OOK: Woningbouwproject vorige regering wordt hervat

Overige berichten