fbpx

LVV traint Coronianen in “Leri sabi swiet p’tata”

GFC NIEUWSREDACTIE- In Coronie zijn vandaag 21 participanten theoretisch en praktisch intensief getraind in de teelt van zoete bataat.

“Leri sabi swiet p’tata” is de slogan waarmee de voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de training in land en district verzorgen.

Onder deskundige leiding van de LVV’er, Daniëlle Mitrosentono werden de participanten onderricht in onder andere de verschillende plantvariëteiten, het plantklaar maken van een areaal, bemesting en ziekten en plagen.

De training maakt deel uit van het LVV/Inter-American Development Bank project “Strenghtening of the Open Field Vegetable Production.” Dit, met als doel de productie van verschillende gewassen zoals zoete bataat te stimuleren.

OOK INTERESSANT
FOLS adviseert om schooldeuren 24 maart uit veiligheidsoverwegingen gesloten te houden

De training die reeds in enkele districten is verzorgd wordt door de deelnemers steeds goed ontvangen. “De plaatselijke boeren verbouwen voornamelijk volgens de traditionele plantmethode”, gaf LVV-ressortleider, Miquel Udenhout, aan.

Volgens hem zijn de participanten tijdens de training ingelicht over de vele voordelen van machinale landbouw waarbij er sprake is van betere efficiëntie en verhoogde productie. Hij gaf verder aan uit te kijken naar vervolg trainingen vanuit het ministerie van LVV.