fbpx

Luiheid en onwetendheid belangrijkste oorzaken achteruitgang Suriname

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het is de onwetendheid in combinatie met luiheid en een gebrek aan discipline van een overgroot deel van de beleidsmakers die verantwoordelijk zijn voor de beschamende achteruitgang van Suriname.

Bovendien zijn deze negatieve kenmerken een eerlijke weerspiegeling van de Surinaamse samenleving. Het zal het land onder meer om die redenen niet lukken om uit de enorme misère te komen.

Om een land op een hoger te niveau te tillen heb je veel meer mensen nodig die ruim voldoende kennis in huis hebben, de handen uit de mouwen willen steken en buitendien een betere en eerlijke mentaliteit hebben.

Dat zegt de Surinaamse auteur en criticus R. Pinas aan GFC Lifestyle.

“De talrijke regeringen die wij de afgelopen decennia aan het roer hadden hebben allemaal bewezen dat ze er niet veel van snappen. De onkunde en het amateurisme droop er telkens van af”.

OOK INTERESSANT
Hindostaanse Hagenaar die vertelt dat hij een Indiaan is schaamt zich voor afkomst

Hij legt verder uit somber gesteld te zijn over de toekomst van zijn land.

“Als ik kijk naar de jongere generaties kan ik helaas niet anders. Men is te te lui om te doen aan kennisverrijking, terwijl er nu juist zoveel mogelijkheden zijn”.

“Het liefst kijkt men urenlang liggend in een hangmat naar Tik Tok en andere rotzooi waar men helemaal niets zinnigs van leert. De domheid grijpt zo verder om zich heen”.

“Met een onderontwikkeld volk komt Suriname nooit vooruit”, aldus de criticus die nooit een blad voor de mond neemt.