fbpx

Luiheid en onkunde Surinamers oorzaak peperduur buitenlands fruit in onze winkels

INGEZONDEN- Wij hebben de meest vruchtbare grond ter wereld, wordt vaak beweert door politici. Je hoeft maar een zaadje te strooien en er groeit vanzelf wel een boom of een plant.

Dat is in ieder geval één van de weinige uitspraken van politici die inderdaad een kern van waarheid heeft.

Suriname heeft meer dan genoeg mogelijkheden om zowel groenten en fruit te verbouwen.

Het is om die reden dan ook meer dan schandalig dat je in haast elke supermarkt voornamelijk geïmporteerde buitenlandse diepvriesgroenten en vers fruit in de schappen tegenkomt.

Er zijn zelfs luxe winkels waar er niet eens fruit dat uit Suriname afkomstig is wordt verkocht.

De winkelbakken liggen vol appels, perziken, kiwi’s, peren, pruimen, aardbeien, sinaasappels, druiven en zelfs avocado’s die uit het buitenland worden gehaald.

BEKIJK OOK
Mannen die snel vrouwen aan de haak willen slaan moeten naar Argentinië, zegt Belgische ervaringsdeskundige

Het opvallende is dat dit buitenlands fruit grif wordt verkocht. Het is een totaal omgekeerd wereld waar geen enkele politicus bij stilstaat. Dat zegt toch wel veel over hun denkvermogen.

Suriname zou in staat moeten zijn om talrijke groenten en fruitsoorten zelf te verbouwen voor de lokale gemeenschap en zou sterker nog, op hoge schaal moeten exporteren.

Maar door luiheid, onkunde en gebrek aan visie van onze landbouwers en politici die geen sturing weten te geven komt dat maar niet van de grond.

Foto ter illustratie.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud