Lions Paramaribo Central doneert aan nierdialysecentrum

GFC NIEUWSREDACTIE- Lions Club Paramaribo Central heeft vandaag een tablet gedoneerd aan de Nierdialyse Centrum (NCC) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Het NNC is bezig met een veldonderzoek naar de kwaliteit van de shunt van diabeten met terminale nierinsufficiëntie. Van de 300 dialysepatiënten van het NNC is ongeveer de helft diabeet.

Velen hebben veelvuldig shuntproblemen waardoor zij aangewezen zijn op een dure shunt-operatie of een dialyse katheter.

Om inzicht te krijgen in de aard en omvang van de problemen die zij ervaren met hun shunt is besloten om dit onderzoek uit te voeren.

De algehele coördinatie berust bij F. Chhangur, medisch coördinator van het NNC.

Daarnaast zal bij dit onderzoek ook worden samengewerkt met de Nierstichting Suriname.

Met de uitvoering van het onderzoek zijn medewerkers van het NNC belast. NNC hoopt met de uitkomsten van dit onderzoek de shuntzorg te verbeteren hetgeen zal leiden tot efficiëntere en effectievere dialyse behandelingen.

Het “lijden” van patiënten zal aanzienlijk afnemen, omdat zij minder vaak katheters zullen moeten laten plaatsen en dure shunt-operaties moeten ondergaan.

Volgens Lion Glenn Tewari, president van Lions Club Paramaribo Central, zet zijn club zich optimaal in om de gezondheidssector in Suriname ook een boost te helpen geven. Dit doet de club in samenwerking met vrienden in en buiten Suriname.

Onlangs heeft de Lions ook aan het ministerie van Volksgezondheid en het AZP goederen gedoneerd voor de zorg van de zieke mens in Suriname.

Overige berichten