fbpx

Liftende neef ingesloten voor diefstal geldbedrag uit voertuig

GFC NIEUWSREDACTIE- De 54-jarige M.S. meer bekend als Foxoe is op 18 maart door de politie van Latour aangehouden voor diefstal.

Een nichtje van M.S. deed op diezelfde dag aangifte van diefstal tegen hem en verklaarde aan de politie dat zij over de Indira Gandhiweg reed en in de nabije omgeving van Latour bood ze haar neef een lift aan. Daarbij hield zij M.S. voor dat zij even naar CBB zou gaan om enkele stukken in orde te maken.

Bij aankomst te CBB-Latour stapte de jonge vrouw uit en liet haar twee minderjarige kinderen met haar neef in de auto achter. Voordat zij uitstapte, plaatste zij haar tas op de achterzitting waar haar kinderen zaten.

Terwijl ze bezig was haar zaken af te handelen, merkte de dame op dat zij niet genoeg geld bij haar had en liep terug naar de auto. Tot haar verbazing trof zij haar neef die naar heel luid muziek luisterde op de bestuurderszitting die tegen de achterzitting was geleund aan.

Haar aandacht werd toen getrokken door de ritssluiting van haar tas en portemonnee die open stonden. Toen het nichtje geld uit haar portemonnee haalde, ontdekte zij dat zij maar U$ 85 dollar over had, in plaats van U$ 485.

BEKIJK OOK
27-jarige vrouw aangehouden met drugs in haar bezit

Tot twee keren toe vroeg zij aan haar neef als hij dat geld had weggenomen. Echter ontkende hij dat. Ze handelde haar zaken af, waarna zij weer plaats nam in de auto en hield haar neef voor het politiebureau te zullen aandoen.

Ter hoogte van het politiebureau vroeg M.S. zijn nichtje om even te stoppen om zijn dochter die in de nabije omgeving werkzaam is even te bezoeken. Hierna zag de benadeelde jonge dame hem niet meer en deed zij aangifte bij de politie.

Tijdens de aangifte bleek uit de administratie dat M.S. zich meermalen schuldig heeft gemaakt aan diefstallen. De politie stelde gelijk een onderzoek in, waaruit bleek dat de verdachte naar Winti Wai ging en zagen bekenden hem met een geldbedrag in US-Dollar.

De verdachte neef werd diezelfde dag nog thuis opgespoord en aangehouden. Hij legde tegenstrijdige verklaringen af en werd in verzekering gesteld.

BEKIJK OOK: Oom slaat kaak nichtje kapot met muziekbox na ruzie over gestolen SRD 100