fbpx

Liever een dodelijke injectie voor zware criminelen, zegt een groot deel Surinamers

GFC NIEUWSREDACTIE- Een groot percentage Surinamers is voorstander van het toedienen van een dodelijke injectie aan criminelen die zich schuldig hebben gemaakt aan zware vergrijpen.

Met name rovers die tijdens hun misdaden anderen van het leven hebben beroofd en pedofielen die kinderen hebben misbruikt.

Dat is althans de voorzichtige conclusie die het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) heeft getrokken.

Het KIVC liet recentelijk in een bericht aan GFC Nieuws weten dat zij geen voorstander is van het toepassen van de doodstraf in het land.

Het Vrouwencollectief is van mening dat deze barbaarse afstraffing niet meer past in deze tijd. Daarenboven blijkt het injecteren van een dodelijke substantie geen preventieve werking te hebben in landen als de Verenigde Staten.

BEKIJK OOK
Inbreker die Sumatraweg en zijwegen onveilig maakte opgepakt

Het KIVC laat weten tientallen e-mails te hebben ontvangen van boze burgers die het volstrekt oneens zijn met haar visie.

Deze groep ziet juist graag dat lijfstraffen, ook het afhakken van handen of vingers evenals castratie, in Suriname wordt ingevoerd.

“Op basis van de vele kritieken die wij hebben gehad is er een telefonische mini-enquête uitgevoerd onder ons vast opiniepanel van 85 huishoudens in Paramaribo, Wanica en Commewijne”.

“Van de ondervraagden zijn 59 gezinshoofden van oordeel dat een injectie die binnen een paar minuten de dood tot gevolg heeft de juiste straf is voor veroordeelde moordenaars”, aldus het KIVC.