Leerkrachten en kinderen geëvacueerd uit Sipaliwini

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOWC) heeft op 13 juni, 18 leerkrachten en 36 kinderen overgebracht naar Paramaribo vanuit Stoelmanseiland, Goninimofo Kriki en Malobi uit het district Sipaliwini.

Extreme wateroverlast heeft een nijpende situatie gecreëerd waarbij het water in bepaalde gebieden meer dan een meter hoog in de huizen en de scholen stond.

Op het vliegveld te Zorg en Hoop werden de leerkrachten verwelkomd door Onderwijsminister Marie Levens, waar ze haar bewondering en dankbaarheid uitsprak over het feit dat de leerkrachten onder uitdagende omstandigheden bereid zijn te werken in het binnenland.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Duitse moeder wordt vervolgd voor om het leven brengen vijf van haar kinderen in bad

Twee leerkrachten en een kind te Kwamalasemutu en Sipaliwini Savanne worden waarschijnlijk morgen per helikopter overgebracht naar Paramaribo.

Het MinOWC is drukdoende een oplossing te zoeken om alle leerkrachten veilig naar Paramaribo te brengen.

Minister Levens heeft ook aangegeven dat ze de leerkrachten apart zal ontvangen om samen na te gaan hoe de achterstanden zullen worden ingelopen en hoe het schooljaar op een aanvaardbare manier kan worden afgesloten.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten