Landelijke verscherping politieacties

GFC NIEUWSREDACTIE- Gedurende de periode 3 t/m 30 juli heeft de politie in Suriname landelijk 623 aanhoudingen verricht.

Hiertoe behoren verdachten van brute berovingen, overvallen en andere ernstige misdrijven.

Ruim de helft van de aangehouden verdachten zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. In totaal zijn er 496 dossiers aangeboden aan het Openbaar Ministerie.

De algehele veiligheidscontroles oftewel roadblocks worden landelijk gehouden. In totaal zijn er 362 roadblocks uitgevoerd en 9 vuistvuurwapens in beslag genomen.

64 rijbewijzen zijn ingevorderd, waarvan het merendeel ingevorderd zijn wegens het overschrijden van de wettelijk toegestane maximale snelheid.

Op de verkeersdeelnemers wordt een dringend beroep gedaan om de verkeersregels in acht te nemen. De politie zal de controle in het verkeer continueren om het rijgedrag van weggebruikers positief te beïnvloeden. De flitsapparaten worden ook landelijk ingezet.

Naast de aanpak van de harde criminaliteit, wordt ook aandacht besteedt aan de aanpak van de transnationale georganiseerde misdaad. Deze vorm van misdaad is een voedingsbodem voor andere criminaliteitsvormen.

OOK INTERESSANT
73 bedrijven zorgen er mogelijk voor dat Surinamers ernstig verslaafd raken aan gokken in casino's

De directeur operaties, commissaris van politie Bryan Isaacs laat optekenen dat de internationale politiesamenwerking op operationeel niveau erg belangrijk is in de aanpak van de georganiseerde misdaad.

In dit kader wordt er op operationeel niveau samengewerkt met de politie van diverse landen. Daarnaast wordt er samengewerkt met diverse internationale veiligheidsorganisaties, zoals onder meer de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) en de International Criminal Police Organization (Interpol), gevestigd te Frankrijk.