fbpx

Kunstenares en schrijfster Kit-Ling Tjon Pian Gi presenteert haar Alakondre roman tevens kunstboek ‘Het Alakondre Drakenmeisje’

GFC NIEUWSREDACTIE- ‘Het Alakondre Drakenmeisje’ gaat over het wonderbaarlijke leven van Darey Ann die in Suriname woont en tijdens haar adolescentie in Nederland en vervolgens in China terechtkomt. Daarna keert ze terug naar Suriname.

Het blijkt dat zij een enorme veerkracht heeft, omdat ze Alakondre is.

De teksten en schilderijen van Kit-Ling in het boek drukken elk op geheel eigen wijze de concepten in het verhaal uit. Een unieke fusie van schrijven en beeldende kunst.

Onderwijsprogramma

Voj en vos-scholen ontvangen een geschenkexemplaar van het boek en worden uitgenodigd om in november de solo-expositie ‘Alakondre Tori’ van Kit-Ling in Readytex Art Gallery te bezoeken. Hier nemen zij deel aan een interactief onderwijsprogramma waarbij leerlingen de verbinding tussen de verhalen in het boek en de kunstwerken ervaren en in gesprek gaan met de kunstenares.

Alakondre kunstenares en schrijfster

De gerenommeerde Surinaamse kunstenares en schrijfster Kit-Ling heeft diverse publicaties op haar naam staan met kunst en de kracht van vrouwen als rode draad. In 2013 won zij de Bridget Jones Travel Award van de ‘Society for Caribbean Studies’ met een ingezonden essay.

BEKIJK OOK
Het wordt steeds gekker in Suriname: wel miljoenen dollars voor gebouw, maar niet voor medicijnen

Het idee van een boek over Darey Ann die op zoek is naar haar identiteit en net als de schrijfster een hybride persoonlijkheid heeft, ontstaat vijftien jaar geleden.

Vanaf 2018 organiseert Readytex Art Gallery meerdere Alakondre krutu voor de kunstenaars die leiden tot het huidige project ‘Alakondre a Space in Time’. Kit-Ling neemt actief deel aan het traject. Dit sluit naadloos aan op de zoektocht van Darey Ann en het boek komt in een versnelling met als resultaat een ware Alakondre-roman.

‘Het Alakondre Drakenmeisje’ ontving erkenning met bijdragen van bedrijven, organisaties en personen in Suriname en Nederland, waaronder de Nederlandse Taalunie.

De presentatie is in de Week van het Nederlands op zaterdag 1 oktober van 11:00 – 12:30 uur te Readytex Art Gallery.