KSV bij 10-jarig bestaan: elk leven in het verkeer moet gekoesterd worden

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) bestaat vandaag 18 augustus 10 jaar.

Wat in 2011 begon, is met de nodige hobbels geworden tot een organisatie waar er enthousiaste leden, allen vrijwilligers, niet opgeven om tot verantwoord en veilig verkeer te komen in Suriname, laat KSV weten in een persbericht.

Samenwerkingen met diverse andere groepen, organisaties, NGO’s en ministeries blijft het middel om kleine stappen in de goede richting te kunnen maken.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Brandweervrouw mogelijk om het leven gebracht door geheime minnaar die vroeg om abortus te plegen

Het KSV wordt betrokken bij verschillende ministeries, helpt met beleid waar nodig en is door de jaren heen vaak genoeg in de media getreden.

Educatie wordt nog steeds gegeven aan jong tot oud, er zijn onder meer snelheidscampagnes in verschillende buurten, teambuildingsessies, webinars en verkeersinfomercials.

In deze verkeersveiligheidsmaand die van 15 augustus tot 15 september loopt, is het KSV niet weg te denken en gaat weer aan de slag.

Samen met verkeersrelevante actoren wordt de gemeenschap geïnformeerd, dat verkeer iets is dat niet weg te denken is in ons leven. Maar dan moet eenieder zich er wel van bewust zijn dat ons leven gekoesterd moet worden in het verkeer.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: In de nacht werken gelinkt aan hoger risico op hartproblemen

Het verkeer te land bestaat echt niet alleen uit het gemotoriseerd verkeer maar ook uit fietsers en voetgangers.

Het thema voor deze verkeersveiligheidsmaand is: Gezondheid en veiligheid eisen voorrang.

Laten wij dan ook bewust werken aan deze gezondheid en veiligheid met een juist gedrag, attitude en respect voor onze medeweggebruikers, aldus KSV.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten