fbpx

Kroon bruut weggerukt van hoofd nieuwe Mrs. Sri Lanka die gescheiden blijkt te zijn

GFC NIEUWSREDACTIE- De nieuwe Mrs. Sri Lanka, Pushpika De Silva, heeft maar een paar minuten van haar nieuwe titel kunnen genieten.

Ze had de kroon voor mooiste gehuwde vrouw van het land nog maar nauwelijks op, of die werd alweer afgerukt, omdat ze gescheiden zou zijn.

De hoogste autoriteit, Mrs. World zelf, rukte de kroon af met de mededeling dat De Silva toch geen Mrs. Sri Lanka kan zijn omdat ze gescheiden is. In de regels staat dat ze gehuwd moet zijn. De Mrs. World-verkiezingen zijn sinds 1984, in tegenstelling tot andere missverkiezingen, exclusief voor gehuwden, meldt Daily Star.

Mrs. World, Caroline Jurie, is toevallig een landgenote van de door haar publiekelijk onttroonde Mrs. Sri Lanka. Voor de ogen van hoge gasten, publiek en camera’s kroonde ze meteen maar de nummer twee in de wedstrijd. Maar die kroning lijkt nog een staartje te krijgen.

BEKIJK OOK
Naast versterking handelsbetrekkingen komende weken ook militaire oefeningen VS in de Straat van Taiwan

Pushpika De Silva heeft namelijk tegen Sri Lankaanse media gezegd dat ze naar de rechter stapt en dat ze wél Mrs. Sri Lanka is, omdat ze niet gescheiden zou zijn. Ze leeft gescheiden van haar man, zegt ze, maar is nog steeds getrouwd.

Bovendien moest ze na de mislukte missverkiezing naar een ziekenhuis in Colombo, waar ze zich naar eigen zeggen aan haar hoofd moest laten behandelen aan verwondingen die ze opliep tijdens de ruwe ‘ontkroning’.

Foto: AFP via Getty Images