fbpx

Korpschef oriënteert zich op politiebureaus

GFC NIEUWSREDACTIE- De waarnemend korpschef van Suriname, de commissaris van politie Ruben Kensen, heeft verschillende politiebureaus in Paramaribo en Wanica bezocht.

Dit oriëntatiebezoek zal ook worden voortgezet op de politiebureaus in andere districten.

Met het succesvol afsluiten van de Mobiele Eenheid (ME) training op 11 december zijn de Buitengewone Agenten van Politie (BAVP’ers) van de lichting 2021-2022 vanaf 12 december ingedeeld op de verschillende politiebureaus en zullen alleen onder leiding van hun superieuren de hun toebedeelde werkzaamheden uitvoeren.

Daarnaast heeft de korpschef de Politie Academie aangedaan, waar hij het verloop van de sporttest van de sollicitanten voor de nieuwe politielichting zich eigen heeft gemaakt. Hij wilt aan sollicitanten meegeven dat zij die solliciteren voor de functie van politieambtenaar, de gestelde normen om toegelaten te worden tot de Basis Politie Opleiding (BPO) niet moeten onderschatten.

BEKIJK OOK
Vaccinatie-uren BOG verruimd

“Om politieman of vrouw te worden moet u alvorens u solliciteert gaan werken aan uw geestelijke en fysieke gesteldheid. Onderschat u het niet. Om een goede beurt te maken, is het aan te bevelen zich goed voor te bereiden in het bijzonder voor de sporttest.”