Korps Suriname Verkeervrijwilligers vraagt aandacht voor snelheid in verkeer

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Korps Suriname Verkeervrijwilligers (KSV) heeft zaterdagmorgen tijdens een activiteit aan de Henck Arronstraat aandacht gevraagd voor de snelheid in het verkeer.

Enkele vrijwilligers aangesloten bij KSV met nog wat aanhang stonden gewapend met borden aan de Henck Arronstraat. De toegestane snelheid van 50km/uur werd getoond alsook ‘Slow down’ en ‘Save lives’.

Het was in het begin rustig op de weg en het gros van het gemotoriseerd verkeer zag je duidelijk vaart verminderen bij het zien van de borden. Bij het laatste kwartiertje van deze activiteit was er meer verkeer en zo te zien ook meer haast. Het leek ook erop dat met name bestuurders van grote ‘four wheel drives’ harder reden.

Wat menige bromfietser niet weet, is dat voor hun geen 50km/uur geldt als maximum snelheid maar 30km/uur. Het plan om tot bromfietscertificering te komen in Suriname zou zeker voortgang moeten hebben. Immers, statistieken tonen al jaren dat veel bromfietsers betrokken raken bij verkeers-ongevallen. Ze behoren ook tot de verkeersdoden.

Tijdens deze activiteit lieten diverse verkeersdeelnemers hun waardering merken door de duim op te steken, goedkeurend te knikken of te toeteren.

KSV zal in de toekomst meerdere van dit soort stimulerende prikkels geven om tot een verantwoord en veilig verkeer te komen.

KSV: “Verkeersveiligheid is een continu proces. Wij weten ook, dat het niet houden aan verkeersregels, voor een hoop ellende en verdriet kan zorgen. Wij gaan er ook vanuit dat u als verkeersdeelnemer zelf ook meehelpt. Samen moeten we komen tot minder fatale ongelukken in ons land! Alert zijn en op verantwoordelijke wijze deelnemen aan het verkeer moeten daarom dagelijks getoond worden.”

Overige berichten