Komparant doodgeschoten roofverdachte aangehouden

GFC NIEUWSREDACTIE- De 45-jarige R.P. is door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP), bijgestaan door leden van de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) en Recherche Regio Midden (RRM) te Albina opgespoord en aangehouden.

Een man deed op 31 december van het afgelopen jaar aangifte van diefstal middels geweldpleging tegen twee onbekende mannen op het politiebureau Latour.

Het slachtoffer verklaarde aan de politie dat hij zich op die dag bevond op de kruising van de Mahadew- en de Ephraimzegenweg, alwaar hij bezig was foto’s met zijn mobiele telefoon te maken.

Twee mannen liepen naar hem toe, van wie één gewapend was met een vuistvuurwapen. Het slachtoffer werd overrompeld en beroofd van zijn sieraden en andere persoonlijke spullen. Tijdens de beroving liep hij een schotverwonding op bij zijn arm.

Tijdens het onderzoek kwamen de 45-jarige R.P. en zijn kompaan Patrick Apai (39) in beeld. Het ontzielde lichaam van Patrick werd op 6 januari dood aangetroffen in een in aanbouw zijnde woning aan de Liliëndaalweg, terwijl R.P. na de daad enige tijd voortvluchtig was.

Na verkregen informatie werd R.P. door het gemengd team opgespoord en in het district Marowijne aangehouden. Deze verdachte was op weg naar Frans-Guyana, kennelijk om uit handen van de politie te blijven.

R.P. ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbaar feit. Het vuistvuurwapen is nog niet achterhaald.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Overige berichten