Koersmaatregel in Suriname is een grote grap, er wordt zand in onze ogen gestrooid

GELD1 1

INGEZONDEN- De zogenaamde koersmaatregel die de Surinaamse regering heeft getroffen is een grote grap.

Er wordt zand gestrooid in de ogen van ons allen. Een ieder die actief is in het ondernemersveld weet dat de acties van de overheid om de wisselkoersen voor buitenlandse valuta omlaag te brengen helemaal niet werken.

De dollar uit de Verenigde Staten van Amerika wordt momenteel nog duurder verkocht dan voorheen: 18.50. Ook voor de euro moest men deze week nog veel meer betalen: 19.50.

De regering mag veel mooie verhalen via de media lanceren, beloften maken en nog veel meer luchtkastelen bouwen. Maar de realiteit is dat de koersen niet omlaag gaan evenmin de prijzen in de winkels. Het tegendeel lijkt het geval.

Ik daag een ieder uit om een redelijk bedrag in Amerikaanse dollars bij de cambio te kopen en zelf na te gaan wat de reële koersen zijn. Als het al lukt om de dollars te kopen, want vaak krijg je nee te horen.

OOK INTERESSANT
Politieke machtsstrijd 2025: Geld, voorspellingen en prioriteiten

Het buitenlands geld is gewoon duurder geworden in vergelijking met enkele weken terug! Het koersbeleid is gewoon een grote joke!

Mevrouw K. Ramsaran

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Is het vrijlaten van de koers wel het antwoord?