Knal geluidsbarrière en vliegtuigcrash schokken Washington

Straaljager

GFC NIEUWSREDACTIE- Twee F-16 straaljagers van de D.C Air National Guard werden ingezet om een vliegtuig dat niet reageerde te onderzoeken, terwijl het een vreemd vluchtpad volgde boven het gebied van Washington D.C. en niet reageerde op radiocontact.

Volgens een Amerikaanse official was de piloot van het burgerlijke vliegtuig bewusteloos geraakt en crashte het vliegtuig met vier mensen aan boord in een bergachtig gebied nabij Montebello, Virginia.

De inzet van de straaljagers veroorzaakte een hoorbare sonic boom, tot verbazing van de inwoners. De incidenten veroorzaakten alarm in zowel het Witte Huis als het Capitool, en de Secret Service volgde de situatie nauwlettend, terwijl President Biden aan het golfen was op Joint Base Andrews in Maryland.

Volgens de FAA was het vliegtuig vertrokken van een gemeentelijk vliegveld in Noordoost-Tennessee en op weg naar MacArthur Airport op Long Island, New York. De FAA en de NTSB zijn beide het ongeval van de Cessna aan het onderzoeken en er is volgens D.C. officials geen dreiging voor het publiek.

OOK INTERESSANT
Nederlandse toeriste stoort zich aan het 'nodeloos' ombrengen van dieren in Suriname