fbpx

KLM inderdaad veiliger dan SLM: lezen en nadenken steeds groter probleem in Suriname

INGEZONDEN- Mijn ogen vallen zowat uit mijn oogkassen wanneer ik de absurde reacties lees van sommige figuren in Suriname die actief zijn op sociale media.

Zo las ik de vele opmerkingen over een vrouw uit Suriname die door haar familie in Nederland is uitgenodigd maar bang is om voor de eerste keer in een vliegtuig te stappen.

De dame heeft kennelijk haar research gedaan en komt in een interview met GFC Nieuws tot de conclusie dat het veiliger is om met de KLM naar Europa te gaan

Uit onderzoek van JACDEC, het Jet airliner crash data evaluation center, blijkt dat de KLM momenteel de veiligste luchtvaartmaatschappij van Europa is en de 2e ter wereld direct na Emirates.

Ook een andere Nederlandse maatschappij, Transavia, doet het goed en is de nummer 4 van het Europees continent. De Hollanders doen het dus uitstekend op luchtvaartveiligheidsgebied.

KLM nummer 2 veiligste airliners

Dat kan helaas niet gezegd worden van Suriname waar een bekend luchtvaartbedrijf uit ons land samen met onder anderen Iraqi airways, Kam Air Afghanistan, Nepal air en Bangla Airlines binnen de top 10 meest onveilige staat genoteerd.

Het betreft voor alle duidelijkheid niet de SLM.

Met de veiligheid bij de SLM zal het wel goed zitten. De piloten zijn zeker goed opgeleid en kennen hun verantwoordelijkheden, daar wringt de schoen helemaal niet.

BEKIJK OOK
Mannen die fanatieke voetbalfans zijn hebben vaak een mislukt leven

Er zijn andere problemen binnen de SLM!

Het is echter nu eenmaal een feit dat er luchtvaartmaatschappijen zijn die volgens speciale criteria worden gerangschikt van meest veilig tot meest onveilig.

Dus als je vliegangst hebt is het meer dan logisch dat je kiest voor de veiligste optie en dat is de KLM.

ONZINNIGE REACTIES

Tot mijn grote verbazing komen veel idioten op sociale media vervolgens met opmerkingen dat het eten bij de SLM veel beter smaakt dan bij de KLM.

Alsof de smaak en de hoeveelheid van het eten en niet de veiligheid een issue is voor deze angstige mevrouw.

Andere dwazen schrijven dat ze nog nooit heeft gevlogen, dus helemaal geen mening mag hebben over de service aan boord van het vliegtuig.

Gaat het over de service en vriendelijkheid of over de vliegveiligheid?

Steeds meer raak ik ervan overtuigd dat veel personen in Suriname moeite hebben met lezen en nog meer met simpel nadenken en het doen van research.

Mensen voelen zich weer op hun lange teentjes getrapt omdat deze bange vrouw haar huiswerk goed heeft gedaan en simpelweg de waarheid vertelt.

Het is een zielige vertoning!

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud