fbpx

Kinderhuis Sukh Dhaam zeer verheugd over renovatie gebouw

GFC NIEUWSREDACTIE- Na maanden van hard werken, vond deze maand de oplevering plaats van het gerenoveerde gebouw van kinderhuis Sukh Dhaam der EBGS te Commewijne, Suriname.

De renovatie van het gebouw waar de jongens gehuisvest zijn, is een initiatief van Staatsolie Maatschappij Suriname, in samenwerking met lokale aannemers.

De renovatie betrof een volledige opknapbeurt aan een gevel van het gebouw en schilderwerkzaamheden. De enthousiaste directeur van het kinderhuis, Elfie Gajadhar, vertelt dat de renovatie meer dan noodzakelijk was aangezien er op bepaalde plekken in het gebouw instortingsgevaar was.

“Het jongenshuis lag op instorten. Met een vrees liepen we rond en ik dacht op welke manier zal dit gebouw worden gerenoveerd, want het renoveren zal zeker een groot kapitaal kosten. Maar ik moet zeggen, mijn gebed en van de kinderen is verhoord toen ik een telefoontje kreeg van Staatsolie dat ons tehuis in aanmerking is gekomen voor een renovatiebeurt. Tranen van blijdschap rolden over mijn wangen toen ik dit goede nieuws hoorde.”

Op 1 november startte de werkzaamheden van aannemer Superior Tank and Pipe Group N.V., onder directievoering van IBT Engineering Consultants.

De renovatie van het gebouw van Kinderhuis Sukh Dhaam is onderdeel van een groter sociaal project. Vorig jaar nam Staatsolie het initiatief om de leefomgeving van twaalf sociale instellingen in verschillende districten te verbeteren.

In samenwerking met verschillende lokale aannemers die dit project uitvoeren tegen een sociaal tarief, is geïnvesteerd in kindertehuizen, bejaardentehuizen en instellingen voor mensen met een beperking.

De laatste twee instellingen, Huize Albertine en Stg. Open Poort Olga Clark, worden in de komende periode uitgevoerd en opgeleverd.

Staatsolie is zeer ingenomen om te kunnen bijdragen aan een veilige en aangename leefomgeving van deze kinderen. Het bedrijf heeft ongeveer SRD 885.000,- geïnvesteerd in de renovatie bij Kinderhuis Sukh Dhaam.