Kinderen krijgen in Suriname onverantwoord want ook zij zullen waarschijnlijk in pijnlijke armoede leven

zwangerschap baby

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een Surinaams-Hindostaanse vrouw die in Nederland woont adviseert allen in haar geboorteland om beter na te denken voordat ze een kind op aarde zetten, omdat zij net als velen in het land, waarschijnlijk ‘in armoede zullen leven.’

“De financiële vooruitzichten zijn er dramatisch. En dan nog hoor ik verhalen van familieleden in Suriname die doen aan gezinsuitbreiding, ondanks hun benarde financiën.”

Dat vertelt een 37-jarige getrouwde dame die al langer dan tien jaar in de Randstad woont tijdens een evenement aan een redacteur van GFC Lifestyle.

Ze zegt van veel personen in het land waar haar roots ligt te weten dat ze niet in staat zijn om optimaal voor zichzelf te zorgen en afhankelijk zijn van financiële steun uit voornamelijk Nederland.

“Volgens wetenschappelijke studies is de kans op een mooie toekomst voor een kind erg klein indien dat opgroeit in armoede. Sterker nog, het worden van een crimineel of verslaafde wordt drastisch verhoogd”, zegt de 37-jarige zeker te weten.

OOK INTERESSANT
Nederlandse toeriste stoort zich aan het 'nodeloos' ombrengen van dieren in Suriname

Volgens haar getuigt het van onverantwoordelijk gedrag, omdat het uiteindelijk de kinderen zouden zijn die niet de juiste zorg en opvoeding krijgen.

“Een kind grootbrengen kost extreem veel geld. Bedenk eerst of je voldoende liquide middelen hebt voordat je een mensje op aarde zet. Kinderen krijgen is helaas niet voor een ieder weggelegd”, aldus de vrouw.

Foto ter illustratie.