fbpx

Kinderen gepest door hun broers of zussen hebben later meer kans op geestelijke gezondheidsproblemen

GFC NIEUWSREDACTIE- Kinderen die gepest worden door hun broers en zussen hebben meer kans op psychische problemen op latere leeftijd, volgens een studie.

Onderzoekers van de Universiteit van York (VK) analyseerden gegevens van ongeveer 17.000 jongeren in het Verenigd Koninkrijk van 11 tot 17 jaar, om te kijken of ze waren gepest door een broer of zus.

Pesten werd gedefinieerd als het opzettelijk emotioneel of fysiek kwetsen van een broer of zus, zoals vechten en schelden, meldt Daily Mail.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Een derde van de mensen in relaties vindt hun partner de ‘meest vervelende persoon’

Uit het onderzoek bleek dat kinderen die gepest werden tussen de 11 en 14 jaar meer kans hadden op psychische problemen voor hun 17e verjaardag.

BEKIJK OOK
Inmiddels overleden arts die voor gewetenloze oplichter werd uitgemaakt blijkt toch gelijk te hebben

Gegevens toonden aan dat ze bijna twee keer zoveel kans hadden om introvert te zijn, vergeleken met kinderen die een goede verstandhouding hadden met hun broers en zussen.

Eerdere onderzoekingen hebben aangetoond dat pesten van broers en zussen kan leiden tot geestelijke gezondheidsproblemen en problemen op school.

Een op de vijf jongeren wordt elk jaar gepest in het land, hetzij door broers en zussen of andere kinderen op school, schoolreisjes of andere locaties.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER