Kinderen dwingen om groenten te eten is pure kindermishandeling

kind huilt1

INGEZONDEN- Het dwingen van kleine kinderen om groenten te eten is niets minder dan kindermishandeling en zou nagelaten moeten worden.

In het nieuws las ik dat een grootmoeder in Suriname, met geweld volle lepels met groenten in het keeltje van haar 9- jarige kleindochter duwde. Dat is puur mishandelaarsgedrag.

Elke goede opvoeder zou kiezen voor een andere route, maar nooit deze dwangmethode.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Een opgeblazen bolle buik is lelijk en lastig, maar er zijn natuurlijke oplossingen

Er kunnen tal van redenen zijn waarom het kind geen trek heeft in groenten. Een daarvan kan zijn dat de groenten simpelweg niet lekker smaken. Wellicht wordt ze er ook nog misselijk van.

Het zal zeker niet de bedoeling van de grootmoeder zijn geweest om het kind kwaad aan te doen en val ik haar ook niet aan. Maar de grootmoeder moet weten dat het gedrag van haar nodeloos trauma’s kan opleveren voor het meisje.

OOK INTERESSANT
Missie naar Tapanahoni ter bevordering van duurzame energievoorziening in Suriname

Een goed gesprek met duidelijke uitleg aan de kleine waarom het beter is om groenten te eten zou veel meer op zijn plaats zijn. Maar deze ouderwetse manier van kinderen hard aanpakken en eten in de keel duwen kan anno 2021 niet meer.

K. Timmermans, Alphen aan den Rijn

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]