Keukenzout ontdekt op asteroïde Itokawa: nieuwe inzichten in oorsprong aards water

meteoor UFO vallende ster lucht hemel heelal

GFC TECHNOLOGIEREDACTIE- Een recente ontdekking van natriumchloride – oftewel keukenzout – in materiaalmonsters van de asteroïde Itokawa heeft astronomen verrast.

Het internationale onderzoeksteam vond kleine zoutachtige kristallen in de asteroïdematerialen, volgens een publicatie in het tijdschrift Nature Astronomy.

Deze vondst geeft een nieuwe draai aan de hypothese dat het grootste deel van het aardse water mogelijk afkomstig is van asteroïden.

Miljarden jaren geleden zou een asteroïdenbombardement het essentiële element voor het leven op onze planeet hebben gebracht.

Deze ontdekking werpt nieuw licht op de oorsprong van water op aarde en de ontwikkeling van leven.

Een asteroïde is een klein rotsachtig object dat in het zonnestelsel rond de zon draait. De meeste asteroïden bevinden zich in de asteroïdengordel, een regio tussen de banen van Mars en Jupiter.

Hoewel ze vaak kleiner zijn dan planeten, kunnen sommige asteroïden behoorlijk groot zijn, met diameters die in de kilometers lopen. Asteroïden zijn belangrijk voor wetenschappers omdat ze ons inzicht geven in de vroege geschiedenis van het zonnestelsel.oto ter illustratie.

OOK INTERESSANT
Duitse regering neemt afscheid van Airbus A340 na reeks pechincidenten