Kerkgangers in Suriname die weigeren te testen niet meer helpen in ziekenhuizen

INGEZONDEN Kerkgangers in Suriname die weigeren zich te laten testen op het C- virus, besmet raken en medische hulp nodig hebben moeten in het vervolg geweigerd worden in ziekenhuizen.

Het kan niet zo zijn dat gezondheidswerkers op hun tandvlees moeten lopen om alles in de overvolle Intensive Care Units in goede banen te leiden terwijl een groep testweigeraars die meegaan met de absurde complottheorieën van hun leiders zorgen voor meer besmettingen.

Dat is anders dweilen met de kraan open.

OOK INTERESSANT
Lichte stijging in hiv/aids-besmettingen in Suriname

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Kerken in Suriname moeten uitleg krijgen zodat ze snappen waarom testen noodzakelijk is

Een ieder heeft recht om zijn of haar vrije keuze te maken. Maar ergens zijn er grenzen. Vooral als je andere delen van de gemeenschap in gevaar brengt.

Het is nu aan de overheid om consequenties te verbinden aan het confronterend gedrag van de kerken.

Ik ben ook gelovig en weet dat de almachtige de mens verstand heeft gegeven om juiste keuzes te maken en het gezond verstand te laten prevaleren.

OOK INTERESSANT
Urgente multinationale veiligheidsmissie naar Haïti

Maar nu krijg ik zeer sterk  de indruk dat er bij de kerkleiders in ons land helaas sprake is van het Dunning- krugereffect.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]