fbpx

Kerken in Suriname moeten uitleg krijgen zodat ze snappen waarom testen noodzakelijk is

GFC NIEUWSREDACTIE- De kerken in Suriname die weigeren om hun kerkgangers te laten testen op het virus alvorens ze meedoen aan de diensten, doen dat omdat ze onwetend zijn.

De regering van Suriname moet daarom uitgebreide uitleg geven aan de  ignorante kerkleiders zodat ze veel beter snappen wat de beweegredenen zijn om deze maatregel door te willen voeren.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) aan GFC Nieuws weten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Meest belangrijke reden waarom mensen met het virus besmet raken wordt niet eerlijk verteld

“Door onwetendheid van kerkleiders neemt men absurde standpunten in die niet ten goede komen aan het terugdringen van besmettingen”, stelt het KSVC.

“De belangrijkste reden waarom er veel meer kans is op besmettingen tijdens kerkdiensten in vergelijking met andere ontmoetingsplekken is heel simpel: er wordt massaal gezongen”.

BEKIJK OOK
Wat te doen als je denkt dat je apenpokken hebt

“Bij zingen, hoesten en niezen worden de meeste aerosolen/microdruppels uitgestoten. Volgens de jongste onderzoekingen spelen juist deze aerosolen van besmette personen de belangrijkste rol bij het infecteren van anderen”.

“Het is erg jammer dat kerkleiders niet zelf kunnen inzien dat diensten waarbij er gezongen wordt veel meer risico’s met zich meebrengt door een grotere uitstoot van de aerosolen”.

“Als zij zich beter hadden verdiept in de materie en zich minder hadden laten meeslepen door desinformatie was er geen strubbeling”.

“Deze preventiemaatregel is volkomen terecht en voor eigen bestwil van de kerkgangers, hun vrienden, familieleden en de gemeenschap”, aldus Jennifer Atmo van het VrouwenCollectief.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER