KennisKring bespreekt mogelijke Agro-oplossingen voor een beter Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- de KennisKring zal dinsdag stilstaan bij mogelijke Agro-oplossingen voor een beter Suriname.

Aangevoerd wordt dat Suriname sinds 1975 weinig heeft bewezen het ambtenarenapparaat te willen uitdunnen en de import van met name agro-producten, vis en vlees, groente en fruit en melkpoeder te demotiveren en de productie en export daadwerkelijk te stimuleren.

Het Agrarisch Krediet Fonds heeft zichzelf niet bewezen, de Landbouwbank is als aparte bank geliquideerd en spraken we zelfs over een Caraïbische schuur.

Er zijn vele agro-projecten die zijn gestrand. Het cassaveproject, het sukadeproject ondanks fondsen uit Nederland en het veevoerinitiatief van een groep krijgt nog geen gehoor noch support van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

De hele koersontwikkeling staat en valt met meer productie en minder import. Daarom heeft kenniskring gekozen om deze sectoren te highlighten zodat banken, bewindslieden e.a. wakker worden van de enorme potenties.

Over de “deviezenbesparing voor de veeteelt” zal Lex Van Dijk, mede-eigenaar van Suriname Pig Farms, zijn visie met delen, terwijl Mark Lall, secretaris tevens woordvoerder van het Vissers Collectief Suriname het zal hebben over “de toekomst van de visserijsector?”

Daarna volgt “De exportpotentie van de doksen branche” waar Gerard van den Berg, directeur van de Vliegende Eend, meer bekend als de Doksenclub, zijn adviezen zal geven en wordt afgesloten met de “Transformatie van agro- ondernemerschap met een nieuw Hybrid Hydroponic systeem” waar ondernemer Revinh Ramnandanlall, general manager van B4 Agro & Food Systems het het licht zal doen schijnen over deze methode.

Deze discussie wordt live via ABC TV kanaal 4.2 uitgezonden en via Facebook en Youtube live stream https://www.youtube.com/c/RCFAAccountants.

Overige berichten