Kapitein Manniesingh: “Jongeren moeten zich niet laten afremmen door negatieve beïnvloeding”

GFC NIEUWSREDACTIE- Kapitein Shyam Manniesingh van het Nationaal Leger (NL) in Suriname heeft op uitnodiging van de afdeling Justitiële Kinderbescherming (JKB) een motivatiesessie gehouden voor de jongeren in detentie in het Jeugd Doorgangscentrum te Opa Doeli.

De jongeren, met name de jongens die het Jeugd Doorgangscentrum binnenkomen, hebben vaak de militair worden als toekomstdroom en of kijken over het algemeen op naar iemand in een militair tenue.

De legerkapitein moedigde deze jongeren aan om een keerpunt in hun leven te brengen en zich niet te laten afremmen door negatieve beïnvloeding. Zij moeten volgens hem groter worden dan hun obstakels.

Volgens Manniesingh kan niet stil worden gezeten terwijl bepaalde jongeren, die de toekomst van morgen horen te zijn, zich schuldig maken aan criminele handelingen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Lijken verwisseld: familie krijgt de schrik van hun leven op begrafenis nadat ze vreemdeling zien in kist

“Er moet iets gedaan worden om onze jongeren te transformeren naar voorbeeldige burgers. Strafrechtelijk optreden alleen is vaak niet voldoende om jeugdcriminaliteit terug te dringen. Een pedagogische aanpak is bijzonder belangrijk”, benadrukte Manniesingh.

Een mooi moment was het ten gehore brengen van het Surinaams volkslied. Daarbij leerden de jongeren om eerbiedig hiervoor in de houding te staan. Precies zoals elke militair, kortom elke Surinamer, de vaderlandsliefde dient uit te stralen bij het horen van het Surinaams volkslied.

“Iedereen wil graag militair worden, maar men moet begrijpen dat vaderlandsliefde wordt gekoesterd door militairen. Je leert om je land te verdedigen”, aldus Manniesingh.

Aanwezige militairen van de afdeling muziek zorgden ook voor enkele motiverende christelijke liederen.

De jongeren waren zeer onder de indruk van de aanwezigheid en motivatie van de militairen en brachten aan het eind een dank uit hiervoor met een daverend applaus.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER