JusPol en Lions tekenen MoU voor praktijkgebouw JCC

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Justitie en Politie en vijf samenwerkende Lions Clubs in Suriname hebben een ‘Memorandum of Understanding’ (MOoU) getekend voor de opzet van een praktijkgebouw ten behoeve van het Jeugdcorrectiecentrum (JCC) te Santo Boma in Suriname.

Het ministerie werd hierbij vertegenwoordigd door minister Kenneth Amoksi en de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone.

De vertegenwoordiging van de vijf samenwerkende Lions Clubs bestond uit de District Governor – District 60A Jerry Hoffman en de Voorzitter van de uitvoeringscommissie Rudolph Augustin.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannelijk geslachtsdeel steeds rekken kan permanente schade en impotentie veroorzaken

Het project JCC wordt ook ondersteund door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en het ministerie van Openbare Werken zal volgens minister Amoksi een belangrijke rol hierin vervullen.

Het ministerie is al jaren bezig een correctiecentrum op te zetten voor veroordeelde jeugdigen.

Het gebouwencomplex dat er al staat maar een gedegen renovatie behoeft, heeft een opvangcapaciteit voor 96 kinderen in de leeftijdscategorie 12 tot en met 18 jaar. Momenteel wordt aan 35 jeugdigen onderwijs verzorgd.

In 2019 werd dit project wederom aangepakt door het ministerie. Voorlopig zijn alleen de lokalen voor regulier onderwijs (theorie), sport en de bibliotheek operationeel.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Romantisch dagje uit met vriend eindigt in ramp: studente doodgebeten door zwerfhonden tijdens picknick

Dit project kwam in 2018 al onder aandacht van de Lions Clubs in Suriname.

De vijf samenwerkende Lions clubs Paramaribo East, Paramaribo West, Paramaribo North, Kwatta en Para hebben na een presentatie van Georgetine Acton unaniem besloten om dit mooi project te ondersteunen en een samenwerking aan te gaan met het Ministerie van Justitie en Politie.

Het doel van deze samenwerking is om te geraken tot een beroeps en marktgericht onderwijsprogramma waarin voldoende aandacht wordt besteed aan het ontwikkelen van praktische vaardigheden en het leggen van een goede basis voor deze jongeren.

Na het verlaten van het correctiecentrum kunnen zij een succesvolle terugkeer maken in de maatschappij.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Drie maanden lange menstruatieperiode was teken dat vrouw leed aan zeldzame kanker

De bouw van deze leerwerkplek zal niet alleen een impact hebben op het leven van de jonge gedetineerden, maar ook op de gemeenschap.

Hierbij zal tot uiting komen de preventie van recidive en het inperken van jeugdcriminaliteit en het bevorderen van maatschappelijke participatie.

Goergetine Acton, coördinator van het JCC, haalde in haar toespraak aan dat wij stil moeten blijven staan bij het feit, dat de jeugdige delinquenten, niet zomaar daar zitten. Acton stelde verder dat het ook belangrijk is te weten dat deze kinderen, amper een lagere school voltooid hebben.

Er zijn diverse factoren die bijdragen aan het feit dat deze kinderen de lagere school niet afmaken, alvorens zij naar Opa Doelie en het Jeugd Opvoedingsgesticht (JOG) in Santo Boma gaan.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Sinds het aantreden van deze regering is er op geen enkele wijze enige verlichting te merken voor het volk

Deze school zal niet anders zijn, dan de scholen daarbuiten, omdat het zich moet houden aan alle randvoorwaarden van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

De totale bouwkosten voor de leerwerkplek zijn begroot op ongeveer USD 100.000. Door Lions Clubs International Foundation (LCIF) is na aanvraag door de vijf samenwerkende Lions Clubs een Grant ontvangen van ongeveer US$ 70.000. Het resterende bedrag wordt verder gefinancierd door de vijf samenwerkende Lions Clubs.

De bouwwerkzaamheden vangen aan in eind september 2021. De oplevering is gepland in februari 2022.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten