Julariastraat gerehabiliteerd dankzij burgerinitiatief

GFC NIEUWSREDACTIE- Tijdens een ceremoniële her ingebruikname van de Julariastraat, zijstraat Gongrijpstraat in het noorden van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo, heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) enkele specifieke zaken naar voren gebracht.

De bewindsman zei dat Suriname nog te kampen heeft met een financiële crisis, derhalve deed hij een oproep op de samenleving een handje mee te helpen met de infrastructurele werken.

De OW-minister haalde ook aan dat vanwege het initiatief van de buurtbewoners de ondersteuning van het ministerie onmiddellijk is toegezegd bij het rehabiliteren van de straat.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 24 familieleden komen tragisch om het leven na inname kunstmest in plaats van zout

Raul Soekhlal, de trekker van dit project, benadrukte dat de Julariastraat met een lengte van 90 meters al jaren in een zeer slechte staat verkeerde.

Bewoners van deze straat besloten uiteindelijk zelf het initiatief te nemen en in te komen om het straatje te bestraten.

Het ministerie heeft na overleg de bewoners gebruikte straattegels beschikbaar gesteld. Ook is het ministerie ingekomen met een deel van het baanzand dat nodig was.

De bewoners zijn eveneens voorzien van de technische kennis, begeleiding en materieel, onder leiding van Naraindath Sitaram, coördinator afdeling Wegen sectie Paramaribo.

De bewoners hebben bijgedragen met arbeid en het aanschaffen van base course en trottoirbanden.

Echter is de samenwerking tussen de buurtbewoners productief en goed te noemen dat resulteerde in een vlotte aanpak om de rehabilitatie binnen afzienbare tijd succesvol uit te kunnen voeren.

De straat heeft nu een breedte van 5 meters die degelijk voldoet aan de behoefte van deze specifieke straat en kijken uit naar de verdere ontwikkelingen die het ministerie zal realiseren.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten