Jonge vrouw uit Paramaribo na roofoverval: ik kan niet meer slapen, mijn leven is geruïneerd

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 35- jarige vrouw die woont in Paramaribo en twee jaar terug een roofoverval heeft meegemaakt zegt dat ze vanaf die dag nauwelijks meer goed kan slapen. Elk vreemd geluid, zelfs blaffende honden maken haar wakker.

Het slachtoffer, een alleenstaande moeder van twee kinderen, is volledig getraumatiseerd, vooral omdat de twee daders die te werk zijn gegaan met een mes en zwaard nooit zijn gepakt door de politie.

Ze pleit ervoor dat moordzaken die nooit zijn opgelost- cold cases- veel meer aandacht krijgen in de Surinaamse media.

“Maar dat moet ook het geval zijn met roofovervallen en andere zware misdrijven waarvan de politie weet dat de daders nog vrij rondlopen”.

“Het mag niet zo zijn dat deze criminelen er zo makkelijk mee wegkomen. Het zou fijn zijn als de politie alle relevante details van alle onopgeloste zaken in Suriname online plaatst en steeds de gemeenschap bij deze onderzoeken betrekt. Mogelijk komen er gouden tips binnen als er vaker attentie aan wordt gegeven”.

De getraumatiseerde zegt verder aan GFC Nieuws dat er ook meer aandacht moet komen voor slachtoffers.

“Je leest in het nieuws over een overval maar staat er niet bij stil hoe ingrijpend die kan zijn op het leven van een slachtoffer. Tot je het zelf hebt meegemaakt”.

“Niet een ieder kan de klap even makkelijk verwerken. Ik ben de schrik in ieder geval nog niet te boven gekomen. Zonder tranquillizers val ik niet in slaap en als dat al lukt is dat voor zeer korte duur”.

“Intussen lopen de rovers vrij en blij rond en de politie heeft het dossier ergens in een lade onderin gedumpt. Mijn leven is geruïneerd en de politiezaak is gesloten!”, zegt ze op emotionele toon.

Overige berichten