fbpx

Jonge kunstenaars overhandigen schilderij aan president Santokhi

GFC NIEUWSREDACTIE- Een groep jonge kunstenaars heeft in het kader van 46 jaar Srefidensi van Suriname een schilderij aangeboden aan president Chandrikapersad Santokhi.

De kunstenaars waren door de kunstorganisatie Artycul via parlementariër Sidik Moertabat in contact gebracht met het staatshoofd.

Santokhi heeft volgens Moertabat aangegeven dat de regering voor de komende generatie werkt. “Vandaar ook zijn bereidheid om de groep te ontvangen.” Moertabat achtte het nodig de jongeren, die hem benaderd hadden, te ondersteunen in hun bijdrage aan de Surinaamse kunst.

Het kunstwerk is gemaakt door Kevin Ferrier, Anuncyata Goudzand en Derrik Tjon tijdens een Live Painting Event op 25 november 2020. Deze activiteit werd georganiseerd door Artycul. De kunstorganisatie werd tijdens de overhandiging vertegenwoordigd door Sabriyah Ashim.

BEKIJK OOK
Santokhi: “Energie blijft strategische prioriteit voor Caricom-landen”

Artycul houdt zich bezig met het promoten van kunstwerken en organiseren van kunstevents. De kunstenaars voelen zich vereerd door het staatshoofd ontvangen te zijn.

Op het schilderij wordt Suriname, een jonge natie vol toekomst, uitgebeeld als een baby op handen gedragen en verbonden met een boom.

Het staatshoofd toonde zich onder de indruk van het vele groen en de rivier in het schilderij. Dit beeld voerde hem terug naar de bezorgdheid over het klimaat en de waarde van ons water.